2023. jan 04.

5+1 OK A KISMAMA FOTÓZÁSRA

írta: mavanaszulinapom
5+1 OK A KISMAMA FOTÓZÁSRA

Ha tippelnem kellene, azt mondom, babaváráskor a legtöbben gondolnak arra, hogy megszervezik a kismama fotózásukat, de ha tippelnem kellene, azt is gondolom, hogy az ezen gondolkodók jó része mégsem jut el a fotózásig. Hogy milyen okból? Gyorsan telnek a napok és nincs rá idő, elfelejtődik, nem érzik magukat elég fotogénnek hozzá, vagy nem szeretnének egy fotósra anyagilag áldozni, attól pedig tartanak, hogy a saját készítésű képek nem lesznek elég szépek. Mi voltunk kismama fotózáson. Egy, a közelben lakó anyuka fotózott minket, aki akkor tanulta a fotós szakmát. Szuper volt, csodás képek készültek, romantikusak és poénosak is és én mindenkit arra buzdítok, hogy menjen ő is. Hogy miért? Azt is megmondom!


1. MERT AZ IDŐ NEM VÁR

Sajnos, amíg valami lángelme nem találja fel az időgépet, mindig csak a jelennek élhetünk. Az elmúlt vagy elszalasztott pillanatokat sosem kapjuk vissza, ezért bár közhelyes, az van, hogy muszáj megragadnunk a pillanatot! Akkor és ott kell megörökítenünk egy számunkra fontos eseményt, amikor ott és benne vagyunk. És lehet hogy kevés embert ismerek, de még soha senkitől nem hallottam, hogy azon sajnálkozna, hogy megbánta a kismama fotózást, de azon már többeket, hogy megbánta, hogy nem ment el fotózásra.

1_shutterstock_1422441824.jpg

 

2. HOGY LÁSD, MILYEN SZÉP IS VAGY

Nincs kétség, élnek köztünk irigylésre méltó módon olyan ősanyák, akik az anyaság minden pillanatát csodásnak élik meg és még a legbüdibb kakis pelust is illatosnak találják. Legtöbbünk viszont, halandókhoz illően küzdjük végig a pályát, amin vannak hullámhegyek és hulámvölgyek egyaránt és az egyik ilyen hullámvölgy az, hogy a terhesség alatt döbbenten észleljük, ahogy a testünk erre-arra szétcsúszik és egyre jobban hasonlítunk nem egy anyára, hanem egy anyahajóra. Megnyugtatásunkra közlöm azonban, hogy ezen víziók nagyobb része csak a mi fejünkben létezik és bármilyen számunkra sokkoló változást is látunk a testünkön, a külvilág számára egy állapotos nő csodás és magával ragadó látvány! És hogy ezt te is lásd, kamera elé kell állnod, hagynod kell, hogy akkor az a kép ott rólad megszülessen! Hidd el, hogy rá fogsz csodálkozni azokra az elkészült képekre, amik visszaadják ezt a kisugárzást!


3. A GYERMEKETEKNEK IS KÉSZÜL

Én az anyukámról szerintem találtam a régi családi fotóalbumban vagy két képet a terhessége időszakában, de akkor már kemény kutatás árán jutottam erre az eredményre. Viszont azt a két képet mindig megbűvölten bámultam, mert letaglózott a gondolat, hogy én és a tesóm akkor és ott a hasában voltunk. Ott is voltam és nem is. Látszom is a képen meg nem is. És milyen érdekes volt anyukámat pocakkal látni! Szóval tény, hogy a képek elsősorban nektek, leendő szülőknek készülnek, de másodsorban az utódaitoknak is! A gyerekeiteknek, az unokáitoknak, talán még a dédunokáitoknak is. Azok a képek szerves részei lesznek a családotok történetének!

2_shutterstock_689750866.jpg


4. MERT JÓ MÓKA

Kevésbé lélekbe markoló ez az indok, mint az előbbi, de hidd el, a kismama fotózás jó móka! Ez ugyanis egy kreatív tevékenység, amiben a szülők megmutathatják magukat, kibontakozhatnak, az eredmény pedig csakis őket tükrözi! A romantikusabb párok készítsenek romantikus képeket, a lazább, viccesebb párok humorosabb képeket. Talán kitaláljátok, hogy mi ez utóbbiak voltunk. Itt az egyik képünk mutatóba:

3_img_3977.jpg


5. LEHET BELŐLE BABAVÁRÓ ÉRTESÍTŐ

Nincs abban semmi rossz, ellenben kifejezetten jó tud lenni, ha összekötjük a kellemest a hasznossal! A fotózáson készült képeket nem csak emlékgyártásra használhatod, de csodás babaváró értesítő is lehet belőle! Ráteheted egy online vagy offline képeslapra vagy posztolhatod az oldaladon, például így (ezt a grafikát nálam a webshopban meg is találod):

4_112_02_kf_post_webshop_copy_1324x993.pngKatt a képre!

 
5+1. HASZNÁLJUK KI AZ ÜNNEPEKET

A szerencsésebbeknek valamilyen ünnep, pl. Valentin nap vagy Karácsony környékére esik az az időpont, amikor már nagyobb pocakkal pózolhatnak. Ezt érdemes kihasználni és akár a fotózás témájává tenni az ünnep kellékeivel. Persze az se szontyolódjon el, akinek a fotózása egy szürke hétköznapra esik, mert minden időszakban, minden párkapcsolatban van valami, amit érdemes a fotózáson kidomborítani: az ősz szépségét, valamelyikőtök hobbiját, egy kedvenc mozifilm témáját. Ezen a fotón a nyaralás témáját választotta ez a pár, amiből egy vicces moziposzter készült (ezt is megtalálod a webshopban):

5_111_02_mp_post_webshop_copy_1444x1086.pngKatt a képre!

 

Hát remélem kedvet kaptatok és ti is
belevágtok a kismama fotózásba!
Ha pedig még az ihletre vártok, nézzetek be a webshopba!

És ne feledjétek: A nevetés mindenkié! ;)

 

logo_mavanaszulinapom_hosszu.png

Szólj hozzá

babavárás kismamafotózás