2023. feb 09.

10+1 EGYSZERŰ, SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ FARSANGI JELMEZ

írta: mavanaszulinapom
10+1 EGYSZERŰ, SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ FARSANGI JELMEZ

Az én nem túl távoli gyerekkoromban nem bővelkedtünk jelmezkölcsönző üzletekben és nem tudtunk olcsó jelmezt rendelni az Aliexpressről, aminek legfőbb oka, hogy az még nem is létezett. Hehe. No de nekem és a tesómnak nem is volt rá túlzottan szükségünk, mert ezermester varrástudó édesanyánk bármilyen (értsd: BÁRMILYEN) jelmezt el tudott nekünk a farsangra készíteni a bohóctól a hercegnőn át a tortáig. Imádtam és büszkén viseltem mindegyiket, sütkérezve a barátaim elismerő pillantásaiban! Persze némelyik jelmez igen sok előkészületet igényelt, például a hercegnői fátylam, melyre egyesével került felvarrásra vagy ezer gyöngy, egy laza edzést biztosítva arra, hogy minden körülmények között őrizzük meg a nyugalmunkat.
Az ilyen gigászi feladatot igénylő jelmez készítését ma már senkinek nem ajánlom. Én az idő-energia-poén hármas értékszögében gondolkodom és ennek megfelelően állítottam össze egy kis csokrot ebben a posztban a szerintem legegyszerűbb, ámde cuki és vicces, saját kezűleg is könnyedén elkészíthető, valamint pénztárca kímélő farsangi jelmezekből.

1. RÖNTGEN

A házhozszállítás korában nem jelent nagy problémát a háztartásban találni egy jó méretű karton dobozt. (Ha mégis, akkor rendelj magadnak valami szépet, hogy legyen! ;) Fessétek le az egyik oldalát feketére és pingáljátok rá a csontokat. Hozzá egy sötét színű ruci és kész is vagyunk! Orvos anyukák, apukák elkészíthetik hozzá a kórlapot vagy zárójelentést is. :D

1_1.jpgForrás: Pinterest

2. JÁTÉKBABA

Talán a világ legegyszerűbb jelmeze. Lányok előnyben! És - bár „és”-sel nem kezdünk mondatot - minden hozzávaló megtalálható egy átlagos háztartásban. Válasszatok egy csini ruhát a szekrényből, hozzá egy harisnya és egy tipegő cipőcske, a derekára pedig rögzítsetek egy lefestett papírgurigát kartonból kivágott kulccsal. Dukál hozzá természetesen egy cuki kis smink, mondjuk arcpirosító és egy loknis frizura.

2_1.jpgForrás:Pinterest

3. KÁVÉ ELVITELRE

Így készül a legfinomabb kávé, amit gyerekek is fogyaszthatnak! Karton papírra van szükség a pohárhoz, selyempapírra a tejszínhabhoz és egy papírgurigára a szívószálhoz. A kedvenc kávézótok logóját töltsétek le a netről és ragasszátok rá. Ha a gyerkőc szereti a maci kávét, rátehetitek azt is, lehet, az jobban is tetszik neki!

3_2.jpgForrás: Pinterest

4. PÓKHÁLÓ

Régi idők jelmezeinek jól bevált kelléke a lepedő! Az abból készült szellem is működhet, amit feldobhattok egy telefonról indítható, a lepel alól kihallatszódó ijesztő zenével, de én most egy pókhálós változatot hoztam. Természetesen ez is csak erős idegzetűeknek ajánlott, csakúgy, mint a szellem. Akinek van az a gumis anyagból gyártott játékpókja (amit a gyerekeim arra használnak, hogy engem ijesztgessenek), azt is a lepedőre rögzítheti.

4_2.jpgForrás: Pinterest

5. TÜKÖRTOJÁS

Személy szerint érzelmileg kötődöm ehhez a jelmezhez, mert imádom a tükörtojást (magában, pizzán, sült hússal, vagy egy másik tükörtojással is), ezen okból kifolyólag amellett, hogy ez is egy egyszerűen, szintén lepedőből megvalósítható jelmez, fel kellett kerüljön a listámra. Aki vagány, az bacon szalonnát is varr rá!

5_2.jpgForrás: Pinterest

6. CUKORKA

Ahol gyerek van, ott lufi is van! fújjátok fel őket, tegyétek bele egy nagy zacsiba vagy fóliába és rajzoljatok neki címkét! Arra nem bátorítalak, hogy kínálgassátok is, mert aki beleharap, nem köszöni meg, de tarthattok magatoknál egy zacskó igazi cukrot is, azt tutira szívesen vennék.

6_1.jpgForrás: Pinterest

7. ESŐ

Ehhez a jelmezhez szükségetek van egy kalapra (ami persze készülhet csak az alkalomra papírból is) és vattára, amit ráragasztotok. Lógassátok le a papírból vagy filcből készült esőcseppeket róla. A szett elengedhetetlen része a gumicsizma a tócsákba ugráláshoz, illetve szóba jöhet egy esőkabát vagy esernyő is.

7_2.jpgForrás: Pinterest

8. FAVÁGÓ

Ez egy old school jelmez, nem lehetett kihagyni! Hát mekkora cukiság már egy kissrác egy ilyen férfias kosztümben! Már maga a szakáll is mosolyra fakaszt. Ha van játék fejszétek, könnyebb a dolgotok, de házilag elkészíteni sem ördöngősség. Aki talál néhány natúr színű építőkockát vagy jengát a gyerekszobában, azt is felhasználhatja, mint a fejszével felaprított, tüzelőfát.

8_2.jpgForrás: Pinterest

9. CERUZA

Ez a jelmez nekem nagyon bejön. Irtó édes és irtó egyszerű. Tulajdonképpen egy parti sapit kell készíteni a vele hordott ruhával azonos színben. No és persze egy jó ceruzahegyező vagy radír is passzítható hozzá. Hivatalban dolgozó szülők kölcsönkérhetik aznapra az irodából az aláíró tömböt, ahová a farsang többi résztvevője beteheti az aláírásra váró kérelmeit. Vicces lesz elolvasni, ki mit igényel és eldönteni, hogy az jóváhagyásra kerül-e.

9_2.jpgForrás: Pinterest

10. BŰNÖZŐ

Nagyobbik lányom még tavaly ősszel közölte velem, hogy ő a barátnőjével a farsangon betörőnek öltözik. Szereztem neki egy sísapkát (de persze egy szuperhős szemkötő is megfelel), fekete rucit vesz majd fel hozzá, illetve maradék anyagból varrunk egy zsákot (bár ami azt illeti, a tornazsákja is megfelel), amiben a szajrét cipelhetik. Unokaöcsém kölcsönadta a szerelőkészletéből a játék pajszert, a zsákba pedig játék ékszereket és csokipénzeket teszünk. Ha minden jól megy, a gyerek betörőként több lóvét hoz majd haza egy nap alatt, mint én egy hónap alatt! :D

10_1.jpgForrás: Pinterest

10+1. ŐRÜLT MACSKÁS NÉNI

Ez az abszolút kedvencem, ezért ezt hagytam a legvégére! Mindenki ismeri az őrült macskás nő figuráját és a plüssökkel teli gyerekszobából lazán ki is kerül annyi plüss kutya, cica, egér, meg egyebek, amivel ez meg is valósítható. Otthonkás szerelés, egy jó szemüvegkeret! Ez az a jelmez, ami nem csak a gyerekeknek, de tutira a felnőtteknek is állati (szó szerint állati!) vicces lesz!

11_1.jpgForrás: Pinterest

  

Szóval inspirálódjatok a listából, illetve a képek linkjeiről
elérhető többi listáról 
és alkossatok valami eredetit!
Jó partizást a Farsangra mindenkinek,
űzzük el a telet, hogy jöhessen végre a tavasz!

És ne feledjétek: A nevetés mindenkié! ;)

 

logo_mavanaszulinapom_hosszu.png

Szólj hozzá

ünnepek gyerekprogram