2023. júl 26.

3+1 EGYSZERŰ OTTHONI JÉGKRÉM RECEPT

írta: mavanaszulinapom
3+1 EGYSZERŰ OTTHONI JÉGKRÉM RECEPT

Ha nyár, akkor fagyi, jégkrém, jégkása! És persze jegeskávé anyának! Bár legtöbbünk az év egészében jegeskávét iszik, hisz a lefőzött jó meleg kávénk szinte minden esetben fagyosra hűl, mire a gyerkőcök ellátása mellett odajutunk, hogy meg is igyuk. De ez egy másik történet.

Az, akinek sikerül mindig résen lennie és a bevásárló listáról a jégkrémet nem lehagynia, az most görgessen tovább egy másik posztra és tudjon róla, hogy emiatt csodálom őt! Nekünk ez nem mindig sikerül és persze ez nem baj, mert lehet jégkrém nélkül is élni, de hát lássuk be: minek? Ezen kívül a srácok mindig élvezik az ügyködést a konyhában, legyen az az ebéd készítése, süti sütés vagy egyéb nyalánkság, a maszatolás (merthogy valójában ugye ez történik) mindig remek móka! No lássuk az ötleteket!

1. POPIT

A kedvencünkkel kezdem. Nem kisebb személytől, mint Jennifer Garnertől nyúltam ezt az ötletet, amit az instájára tett ki. Vedd elő a gyermek popitját (ne nézz így rám, tudom, hogy van legalább egy nektek is!) és mosogasd el. A mélyedéses felébe önts gyümölcspürét, mint Kubu és egyéb társai. A lyukakba nálunk a lányok nagyon szeretnek áfonyát vagy apróra vágott gyümölcsöt szórni, szóval ha van otthon, az is mehet bele! Óvatosan (mondom, óvatosan!) helyezd a fagyasztóba és ha megdermedt, borítsd ki a formából. Ne ijedj meg, ezt csak malackodva lehet megenni, de ez a gyerekeknél nem von le a dolog élvezeti értékéből, viszont növeli azt!

1.jpeg

 

2. RÉPA ÉS NARANCSLÉ

Ezt a receptet azért ajánlom, mert az aprónépek közül szinte minden korosztály eheti, hiszen szinte már azt mondhatom, hogy egészséges.
Reszelj le 5 nagyobb répát és nyomkodd ki a levét (ha van erre való textilzacsid, abban, ha nincs, akkor egy konyharuhában, amit nem sajnálsz). Facsard ki 3 narancs levét és a gyümölcshússal együtt add a répaléhez. Akinek felmentése van narancsfacsarásból, az használhat bolti narancslevet is, ebben az esetben a darabos narancslevet ajánlom, tudod, amiben benne hagyják a gyümölcshúst is. Ha tetszik, reszelhetsz bele csöppet a narancs héjából is. Öntsd jégkrém formába (nekünk IKEÁ-s van, ilyenekre jól bevált) és fagyaszd le. Ha nincs formád, gyűjtsd a tejfölös, kefíres, joghurtos, stb. dobozokat és használj kis fapálcákat.

2.pngForrás: Pinterest

3. JOGHURT

Érdekes módon a citromos fagyit a baráti körünkben minden gyerek szereti, pedig mielőtt gyerekünk született volna én megesküdtem volna rá, hogy a csoki fagyi mellett a citrom a gyerekeknél labdába sem rúghat.
250 gramm natúr joghurtba keverd egy citrom facsart levét és lereszelt héját, meg egy kis mézet, ezután fagyaszd le a formákban. Természetesen a joghurtba ezer más dolgot is keverhetsz, mehet bele turmixolt gyümölcs, csokidara vagy kókuszreszelék és akkor többféle jégkrém is készülhet egyszerre.

 3_3.jpgForrás: Pinterest

 3+1. DINNYE

No ez itt egy augusztusi recept (lévén akkorra azért már kaphatunk olyan dinnyét is, aminek édes az íze), ezért lehet ő a +1.
Vágd fel a görögdinnyét kisebb darabokra és fagyaszd le (olyan 30 percig tart). Tedd a fagyasztott dinnye darabokat a turmixgépbe, adj hozzá hideg tejet (válassz lehetőleg magas zsírtartalmú tejet vagy joghurtot) és vanília aromát (ez megakadályozza a jégkristályok kialakulását). Turmixold össze. Ha szeretnél, ezután tehetsz hozzá valamilyen más fagyasztott gyümölcsöt is egészben vagy szétnyomkodva. Öntsd a keveréket tálkákba és ehetitek is vagy öntsd egy dobozba és fagyaszd le. Ha sokáig áll a mélyhűtőben, akkor kell majd neki egy 10-20 perc kicsit felengedni, hogy kanalazható legyen.

4_3.jpgForrás: Pinterest

 

Hát akkor nincs is más hátra, maszatolásra fel!
És ne feledjétek: A nevetés mindenkié! ;)

 

logo_mavanaszulinapom_hosszu.png

Szólj hozzá

receptek gyerekprogram