2022. dec 12.

5+1 OK ARRA, HOGY TI IS ÜNNEPELJÉTEK A CSOKOLÁDÉBA MÁRTOTT BÁRMI NAPOT

írta: mavanaszulinapom
5+1 OK ARRA, HOGY TI IS ÜNNEPELJÉTEK A CSOKOLÁDÉBA MÁRTOTT BÁRMI NAPOT

A Nemzeti csokoládéba mártott bármi nap pontos története, eredete és alapítója nem ismert és ami azt illeti nem is a mi nemzetünk napja, hanem az amerikaiaké, de és személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy ez nem ok arra, hogy ne emlékezzünk meg róla méltóképpen kalóriadús módon! Persze hogy miért is együnk olykor egy kis csokoládét, nyilvánvalóan nem szorul magyarázatra. De hogy miért is jó ötlet egy-két, nem szokványos hozzávalóval megbolondítani, talán igen. No lássuk!

1. SZUPER KIS GYEREKPROGRAM

Mivel ez egy anyablog, gyerekeké az elsőbbség! Szuper ötlet a srácokkal bármit is csokiba mártogatni, mert nem igényel nagy rákészülést vagy különösebb költséget, viszont irtó vicces és maszatos! Minden szóba jöhet mártogatás szempontjából, amit a gyerekek szeretnek, de a legjobban valószínűleg a keksznek örülnének. Csinálhatjátok random módon is, de elvihetitek egészen művészi szintre a dolgot, mondjuk csokinyalókát készítve vagy színes cukrokkal dekorálva.

 6adc38d4a0289d1d5d97dc872e29deaa.jpgForrás: Pinterest

Vagy meg is fordíthatjátok a folyamatot: először csináljatok egy kis pacát az olvasztott csokiból és nyomkodjatok abba vegyesen mindenféle jóságot, így mindenki a saját ízlésére formálhatja a nasi tartalmát!

2.jpgForrás: Pinterest

 
2. VENDÉGVÁRÓ FALATOK

Feldohatod csokiba mártva a chipseket és ropikat, guszta kis vendégváró falatok lesznek belőlük!

3_1.jpgForrás: Pinterest
4_1.jpgForrás: Pinterest

 Én egyszer erre vetemedtem Karácsonykor, a lányaimnak nagyon tetszett:

5_1.jpg


3. DOBD FEL A MOZIESTÉTEKET

Csorgass egy kis csokit a filmhez pattogtatott popcornhoz! Készíts sós vagy sajtos, csokival nyakon öntött popit és élvezzétek ki a különböző ízeket! Ezt én is teszteltem, az én popim ilyen szolidra sikerült, de legközelebb több csokit adok majd hozzá, hogy jobban érezzem a csoki ízét.

6a.jpg


4. EGY KIS KÁVÉ A KÁVÉ MELLÉ

Na ha valami, ez nagggyon pepecs meló, viszont isteni finom egy baráti kávézás mellé! Anyukámmal csináltunk egyszer évekkel ezelőtt, azóta gyűjtöm az energiát, hogy újra csináljam, mert tényleg megéri:

7_1.jpg

 

5. EGY JÓ BESZÉLGETÉSHEZ IDEÁLIS …

… a csoki fondu! Barátokkal, családdal, gyümölcsökkel és olvasztott csokival egyszerűen nem lehet mellé lőni. Mindenki válogathat, ehet, dumcsizhat, röhörészhet kedvére! Természetesen van helye az aszalt gyümölcsöknek is. Az én kedvencem az aszalt sárgabarack, amit csokiba mártva ugyan még nem próbáltam, de azt hiszem, nem csalódnék!

8_1.jpgForrás: Pinterest
9_1.jpg
Forrás: Pinterest
10.jpgForrás: Pinterest

Ha bevállalós típus vagy és a társaság is vevő rá, teszteljetek csokiba mártva egy-két szokatlan dolgot, mint a menta vagy a jalapeno paprika!

11.jpgForrás: Pinterest
12.jpgForrás: Pinterest

 
5+1. A legfinomabb ehető ajándék

Készíts csokiba mártott finomságokat ajándékba névnapra, születésnapra, anyák napjára vagy akár Karácsonyra! Saját készítésű lesz és isteni finom! Hargitay Mariska azt mondta: „A csokoládé az első luxus. Annyi minden van benne: a pillanat finomsága, gyerekkori emlékek és az a vigyorra késztető érzés, hogy jutalmat kapunk azért, mert jók vagyunk.”


Szóval induljon a fantáziálás:
ha bármit bevonhatnál csokoládéval, mi lenne az?


És ne feledjétek: A nevetés mindenkié! ;)

 

logo_mavanaszulinapom_hosszu.png

 

Szólj hozzá

gyerekprogram